Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2009 17:30 - Три жени (и още малко) в Охрид първа част
Автор: rosidi Категория: Тя и той   
Прочетен: 1940 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 17.09.2009 16:38


Историята започна някъде около средата на юли, когато група колеги бяхме поканени посред лято на обучение в Приморско. За нас, бургазлии, да ни ангажират посред лято си е направо мъчение, но героите от следната история се жертваха и бяхме два дни в Приморско. Като приключи всичко, последва една прекрасна покана за обучение на героите в Охрид. Докато ни издумаха и ние се съгласихме. Веднга се взе решение да отидем с колите. Започна се едно бързо приготовление, моя милост дори си направи паспорт (щот до сега си беше само българче), не че за Македония ни трябваше, но ей така за всеки случай, а и както си оказа - случая го имаше. В моят екипаж бяхме само жени и бързо и спретнато се организирахме, какво, къде и как да бъдем в Охрид. Първоначалната дата се поизмести малко и вместо на 29.08 трябваше да бъдем в Охрид на 2.09. Речено-сторено, два дни преди тръгването се събрахме за последни инструкции, за да си направим застараховки, че част от моя екип имаше опита да бъде оперирана по спешност в Турция, когато е била на екскурзия и се оказа, че ще бъдем по-малко от предвиденото. Колкото толкова. Вече имах подарена карта за Македония от един приятел - огромно благодаряяяяя, тя ни беше ориентира през цялото време и в уречения ден се нагласихме и тръгнахме. Маршрута беше преминаване през София, защото трябваше да вземем едното девойче, което беше на концерта на Мадона и да продължим към Кюстендил, където щяхме да нощуваме. Пътищата вечни на България си ги знаем и освен едно спиране на Хепи и ужилването, че един голям айран - 400 мл е по скъп от бира Каменица - 500 мл., определено вече не е в маршрута  за спиране. Стигнахме благополучно до София. Другия екипаж, нали шофьора им беше мъж и не прояви накаква толератност и аз и моята бубулечка бяхме все със зъкаснение на мястото за срещи, но както и да е. В София спряхме, пихме кафе, аз се възползвах от случая и се видах с един състудент, одумахме на бързо познатите си и тръгнахме към Кюстендил. Пак като си му е реда, предната кола нали беше много загрижена за нас ни изостави и ние с малко закъснение пристигнахме в Кюстендил. В този град всички улици в центъра не водеха там където ми трябваше и се наложи да мина пред общината, под знамената, с колата пред очудените погледи на хората, но пък мисията беше изпълнена. Дакото се настаним веднага решихме да проверим магазините им дали няма да ни изненадат (имаше няколко с много добри попадения)  и тръгнахме към едно заведение да вечеряме. Ето по какви стълби трябваше да вървим за да си набавим храната.

image


Препоръчаха ни "Вилата на Генерала" и ние послушно тръгнахме към нея, която била накъде по-нагоре в гората. Ако знаехме къде отиваме нямаше да тръгнем, но нали така наивно подходихме, а и да се поразходим, така че вървяхме, вървяхме и....след като водачката ни предвидливо вървеше 50 м пред нас, а тя беше от моя екипаж и вече се бяхме загубили в гората се чу някакъв рев. Рев на ГОЛЯЯЯЯЯЯМО животно, в първия момент логично си помислих, че е кон, но рева беше като на лъв, но пък къде ти лъв тук в Кюстендил - е как къде в зоологическата градина. Естестевно, че видахме лъва и другите обитателе на градината и продължихме още 10 км (поне така ми се видяха 500 м, които останаха) до "Вилата на Генерала". Ето и причинителя на безпокойството ни.

image

И още от обитателите на градината

image


image


И все пак стигнахме до желаната от нас "Вилата на Генерала" - обстановката беше хубава и всичко беше забравено.

image

Вече беше станало тъмно и все пак беше красиво.
Докато вечеряхме от другата част на групата за обучение, които пътуваха с автобус се обадиха за инцинедт. На границата едната колежка от Плевен, която е рускиня, са я свалили от автобуса, защото визата и влиза в сила след 2 часа и шофьора на автобуса не проявил желание да я изчака, а просто я сваля. Солидарен към всичко това друг колега също останал с нея. Ние им предложихме места в колите, а те трябваше да се предвижат към Кюстендил и да нощуват в хотела. На другата сутрин всички готови и приготвени тръгнахме към границата. Аз предложих на колежката да бъде в моята кола, защото колегата нямаше да се чувства конфортно в малката бубулечка. И дакото се наговорим вече бяхме стигнали границата и колежката докато обяснаваше нощните си преживания как от една част до другата са я разходили поне 5-6 пъти взехме, че стигнахме до македонския пункт. Огледа ни полицая, помоли ме учитиво да отворя багажника и като ни попита къде и за какво ще ходим и ...май не ни повярва, извика колежката си и започна едно ровене на багаж. Всичко си разтоварихме, пребъркаха го и аз съответно имах честта да бъда опипана и пребъркана и в една малка стаичка. Явно аз бях най-съмнителната, а и на мен ми беше първото излизане извън граница - що да не опитам от всичко. Накрая, като се разприказвах с полицая се оказа, че му се е видяло много съмнително да пътуват 4 жени сами с кола и да отиват и той не знаеше къде. Колегите ни като едни добри сеирджии ни чакаха и жадни за емоции се посмяха на нашите перипетии и както си му е реда още като тръгнахме и те ни загубиха. Уж караха след нас, но както и да е. Ние упорито си бяхме набелязали за цел първо Куманово след това едно спиране в Скопие. Определено да пътуват сами жени с кола в чужбина си има и своите предимства, бързо се ориентирахме и успяхме да влезем в центъра на Скопие и тук по типично нашенски си парикирахме между други коли на един тротоар. Срещу нас беше ето тази хубава сграда.image

Оказа се, че нюха ни е завел на правелното място, зад тази сграда имаше огромен търговски център, а преди това културно се снимахме около фонтаните и скулпурите около търговския център.

image

Огледахме на бързо магазините с вещо око - нищо не не изненада.

image

И открихме най-хубавата част.

image

Огромна част с кафета.

image

И ето това сме съмнителната група жени на които се чудеше полицая.
image
Цалята тази поредица кафета беше на брега на река Вардар и за това не можем да не я покажем и нея.

image

Красиво направено и лесно достъпно.

image

Веднага се документирахме и продължихме към колата и по пътя снимахме картини от Скопие.

image

И не можем да пропуснем сградата срещу кафетата, а имено Македонската опера и балет.

image

Определено бях приятно изненадана.

image

Но най-вече на автопарка им.

image

Контраста беше голям.

image

И още градски моменти.

image

И да не пропуснем минахме и пред общината им.

image

И вече се нагласихме да излизаме от Скопие.

image

Но тази църква не е за пропускане.

image

Тази кола беше доста време пред нас, движеше се доста добре и не можеше да я не я документираме.

image

През цялото време гледките бяха освен многото зеленина постоянна демонстрация на двете религии.

image

Вече се здрачаваше и не се вижда добре големия кръст до църквата.

image

Успяхме да стигнем с малко закъснение и след 10 минутна почивка започнахме това за което дойдохме.

След вечеря си направихме план за посещения на всичко, което можем, а и искаме да видим в свободното време за няколко дни.

Следва продължение:)))


Тагове:   охрид,   ТРИ,


Гласувай:
9



1. rustam - Много стегнат и подреден репортаж
16.09.2009 18:40
Никога не съм ходил в Кюстендил, след прочита смятам и да не го правя. И "Хепиту" отдавна съм го игнорирал
Гледайки "измъчените" лица на семинаристките определено в Приморско не ви е било леко.....
Според правилата ,измеждувпрочем, претърсването и опипването трябва дя стявя ат лице от същия пол. Гледайки снимките на екипажа обаче разбирам защо ти си станала "съмнителната"
Това Скопие мисе чини доста мръсен, грозен и сив...нещо като Пазарджик от началота на 90те.
На каква тема ви беше "семинара"?
цитирай
2. edinman - Ще коментирам
16.09.2009 19:05
след другите части...:)))
цитирай
3. анонимен - Яка джитканица!
16.09.2009 22:36
Църквата кърти! :-D

\m/
//
цитирай
4. rosidi - рустамеее
16.09.2009 23:13
на теб лично и дори и писмено мога да ги отговоря:)))
цитирай
5. анонимен - GrDBaeZWbiGe
24.05.2011 02:24
YMMD with that awsenr! TX
цитирай
6. анонимен - fdIjlPYLwWTvIpotSdp
24.05.2011 15:32
kGrj2n <a href="http://slbqmsiflljd.com/">slbqmsiflljd</a>
цитирай
7. анонимен - hbejFCJFBIy
24.05.2011 16:46
Posts like this birghten up my day. Thanks for taking the time.
цитирай
8. анонимен - xRXlaIxWcvYRKuH
25.05.2011 13:09
UxOuRg <a href="http://rmpglnetrcrt.com/">rmpglnetrcrt</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosidi
Категория: Тя и той
Прочетен: 715561
Постинги: 264
Коментари: 2023
Гласове: 16778
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031