Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2009 11:15 - Опити за сватосване
Автор: rosidi Категория: Тя и той   
Прочетен: 2848 Коментари: 21 Гласове:
1

Последна промяна: 23.02.2009 12:50


Вчера по време на задължителното ни седмично кафе с приятелката ми, тя отново си сподели поредния опит да я сватосват. Тя, прятелката ми, е един стархотен човек и доста стойностен, но поради факта, че е все още мома за нея важи в пълна сила онзи хубав виц. Ако не си женен до 25 започват да те женят приятелите, до 30 - роднините, а до 35 - цялотото село. Ама понеже приятелката ми е вече на 37 сега са се втурнали да я женят и околните села, сиреч няколко коплекса в града. Тя определено не страда от факта, че не е женена има си достатъчно занимания с които си запълва цялото време и дори не и остава време да се наспи, нооо тази мисъл е така се е загнездила в съзнанието на всичките и роднини и познати, че току я подлагат на изпитание. Последното в петък и е още прясно, тя е треньор и в петък вечер провежда тренировки в училището до тях. След тренировка изпраща една група деца, които сами трябва да се приберат. Изпраща тя поредните деца, които са от найната махала в която тя е живяла цял живот и насрещта и майката на едното дете. Пазарала нещо от магазина и се прибира и като я видяла така, нещо живнала и започнал диалога.
- Абе, Миме, трябва да поговоря с теб нещо- така леко притеснена и сконфузена започнала тя.
Тук на Мимето просто и минали едни мисли, "Явно ще иска да спре детето от тренировки, то иначе има желания, но пък трудно се справя"
-Ела във вторник на тренировките - отговорила приятелката ми, - тогава децата докато тренират ще поговорим. Искаш да спираш Наско от тренировски ли?
-Неее- и тук вече излюва камъчето- Абе, Миме, ти си била мома, а аз да науча от баща ми, моля ти се!- казано така някакси по свойски. - Ние имаме един наш семеен приятел, ерген, мнооого добро момче. Ще ти докарам във вторник да се запознаете.
И тук вече приятелката ми само дето не се задавила от смах. Явно целия комплекс се е заглижил да я жени, ноо думите "много добро момче" са я довършили. Да беше казала - той е един хайван, не е стока, ама на искам да те запозная, като че ли по щеше да го приеме, но "много доброто момче", което станало над 40 и не се женело, ами то е равно на мухльо. Когато един човек го определят като много добър, той често и няма мнение и понеже не противоречи на другите е вече добър. По същота логика можем да вземем като пример от филма "Корабокрушенеца", там Том Ханкс си говореше с една топка, тя дори му отговареше, така че и тази липса можем да я покрием. 
Опита на приятелката ми с най-различни запознанства е голям, от един, който бил някакъв арихитект и който в прав текст и каза- Няма да ти дам номера на телефона си, защото не искам да ме притесняваш (като че ли тя хукнала да му пристава), но пък той от своя страна не спря да и се обажда в продължение на месеци, абе много хора има, които изобщо не могат да се видят от страни и да разберат, къде грешат в самооценката си. Друг случай беше опит от някакъв сайт за запознастна. Срещна се с някакъв и понеже беше инстуктирана от мен да не се заяжда, той още от първата реплика та до края на едниствената им среща не спрял да обижда жените, но тя стоически го издържала. Мъже, когато сте наранени от една жена, не си го изкарвайте на всички, не всички жени са такива, а така и не давате шанс на дригите да ви покажат, че има и свестни такива, между другото, това важи и за жените. И последното добро момче, което и натресоха е човек, който никога няма мнение, което е по лошо не иска и да има, а взема готови от другите - чудесен пример- така казват хората. Кани я на кафе, не успява дори да я почерпи и натрапва мнение - така казват хората. 
Дааа, трудно е като минеш определени години, знаеш че си стройностен човек, но вече изградените навици и привички много трудно успяват да се пречупят и да изградиш нови. А тогава и вече си по придерчив, търсиш си добра компания, защото след една възраст основно трабва да общуваш с човека до себе си, а не да градиш кариера или ново жилище или пък да разчиташ на някаква невероятна любов.

 

 



Тагове:   опити,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Nema liubov, samo sex ima.
08.02.2009 11:23
Nema liubov, samo sex ima.
цитирай
2. rosidi - анонимен
08.02.2009 11:29
ако мислиш, че на 55-70 основно е секса, обади ми се.
цитирай
3. rosidi - krizt
08.02.2009 11:37
да ти кажа, това са моите наблюдения, неангажирани хора понякога не са склонни на такива компромиси, които правят женените, дори и разведените вече са си направили своя извод. Често има връзка с възпитанието от родителите (това към предния постинг)
цитирай
4. julllinkata - Вай вай хаха
08.02.2009 12:32
Аз като "щастливо разведена" мога да кажа, че знам какво искам и търся....ама най-мразим да ми дават наклони:D Успех на мацката:) А "само секс" има е най-веселото нещо,което прочетох днес хахах
И никъде не видях "изкарване на всички мъже"...но аз недовиждам, кво да се прави:)
Поздрави за теб:)
цитирай
5. rosidi - julllnkata
08.02.2009 12:38
сега ще видим във вторник доброто момче, честно и аз се надавям просто да е естестевен
цитирай
6. luben - Мда,
08.02.2009 13:58
по принцип си е така - по-късно по-трудно намираш, а по-рано ... като намериш и се разочароваш (било след брак, дълга връзка, деца, т.н.) поне научаваш частица от изкуството да се живее с някого и от изкуството да знаеш компромисите, с които няма да живееш.

Човечеството достигна нано технологиите, но е далеч от това да се доближи до технологията на сходните души и характери. А това тормози хората (самота, липса на социум) повече от теми като "Има ли Бог", "Защо сме тук", и т.н.

Има си и секс, и любов и приятелства и ... какво ли не, но трудно се намира партньорчето ти...
цитирай
7. rosidi - luben
08.02.2009 17:16
да ти кажа понякога уж познаваш човека до себе си и уж то е парньорчето ти, но и той/тя търпят развитие и промяна и тогава се получава разминаването, но пък си се научил да правиш компромиси и да знаеш какво искаш.
цитирай
8. vmir - Тъжен, но съвсем истински случай:
09.02.2009 06:30
Минават войничета през селото, спират за малко пред няколко баби и ги питат:
- Имате ли моми за женене тук?
- А, имаме, имаме и ги насочват към дискотеката на селото.
- И я мома! - заявява една от бабите и не може да разбере защо никой не се интересува от този факт.
цитирай
9. hara73 - готина тема ...
09.02.2009 15:00
пътя до ада е застлан с добри намериния . Минала съм през нещо подобно , всички доброжелатели се изредиха да ми двата съвети , какво трябва , как трябва и защо толкоз много съм вдигнала летвата . Нещата сами си идват на мястото , точно тогава когато трябва и изобщо не съжалявм за нищо ...така че напълно разбирам твоята приятелка и мога да я посъветвам , просто да послуша интуицията си . Поздрави за темата и за начина по който си я обрисувала :-)))
цитирай
10. rosidi - vmir
09.02.2009 15:55
да ти кажа, нея никой нея никой не я пита. Просто другите са се загрижили за нея, което донякъде си е гадно.
цитирай
11. rosidi - hara73
09.02.2009 15:56
И тя е на това мнение, ако нещо трябва да стане ще стане. Но другите това не са разбрали. Благодаря за коментара!:)))
цитирай
12. kostadin - Не е задължително да си жаден за да си ...
09.02.2009 23:18
Не е задължително да си жаден за да си се запасил с вода.
Ако момата не се дразни от липсата на мъж ,проблеми няма.
Лошото е ,че тъгата или радостта никога почти не идват по желание.
Хубава ,но объркана история... среща се.
цитирай
13. rosidi - kostadin
10.02.2009 11:13
много често хората окоро нас вземат решения вместо нас с чистата идея, че така правят добро или е за наше добро. Това е по-лошото в случая.
цитирай
14. kostadin - Всички сме така и най- безкрупол...
10.02.2009 13:36
Всички сме така и най- безкруполният престъпник си има алиби за пред съвеста си -и той за добро го е направил.
Лошо -добро това е нашето отношение към нещата .Необходимо е да сме над него за да го проумеем.
Мислех си за архитекта-може да е много чувствителен човек.Поне изискването му за запазване на личният периметър е показателен факт.Откровен е бил ,но недодялан.А жените нали сте за това -да ни одялкате по ваше желание
цитирай
15. rosidi - kostadin
10.02.2009 14:03
Арихтекта явно е от типажа, от малък град - добра работа и това се опраделя като добра партия и явно е имал своите неволи с опити да го сватоват за която и да е. Той това и го беше казал още преди я види, но когато я видя не спря да и се обажда, като разговорите бяха във вид на монолог, той просто искаше да говори. Прияталката ми от любезност просто вмъкмваше едно аха, аха и често оставяше слушалката за да си свърши някоя и друга работа. Май нито веднъж не я попита как е и какви са нейните проблеми. Имаш много интересни постинги, чета ги с удоволствие, като се мъча и да ги разбера.:)))
цитирай
16. luben - и моят опит
11.02.2009 11:02
е такъв... Явно хората сме колкото различни, толкова и еднакви в редица отношения :)
цитирай
17. strianakiev - Има любов това е сигурно, но за секса не е сигурно..
16.02.2009 01:04
Когато жената е млада и перспективна, както е в нашия случай много е важен секса...остава малко време за репродукция и действително трябва да се бърза. Прави са хората всеки трябва да мине по реда си, е ако не му е писано няма да мъчим човека. Но практиката показва неумолимо, че жената (нормалната, а не болната) рано или късно си прави равносметка и дълбоко съжалява, ако не се е реализирала, като майка. Няма по голяма награда за една жена от майчинството. Познавах една изключителна жена отблизо , беше д-р на физическите науки и всецяло отдадена на кариерата си. Постигна огромни успехи и слава. Ордени медали, почетен доктор на кой ли не университет, но никога няма да забравя огромната болка изписана на лицето по случай 50 годишнината след официалната част, когато вече бяхме пийнали и разбира се закъснели за вкъщи. Тя седна до мен и ме напсува най-арогантно, както правят пийналите мъже. като се поуспокои ми каза "Страхо, пропилях си живота!" Не повярвах на ушите си. На нейно място с тази слава и известност щях да бъда най-щастливия човек. Тя продължи: "Сега, като се прибереш в къщи женати ще те посрещне с кавга нали?" Признах си истината. "Но имаш деца и тя ги е приспала и имаш дом нали?" Потвърдих. "А знаеш ли сега, като аз се прибера в огромния си апартамент няма никой да ме посрещне или поне да ми направи скандал. Дори куче или котка не съм отгледала. За какво живях, можеш ли да ми кажеш?"....Усетих болката и си направих извод за цял живот. Жената е нещо което е много особено, то не подлежи на описание и не се помества в никое друго понятие освен МАЙКА. Не стане ли МАЙКА тя никога не може да е истински щастлива. (пак напомням, че става дума за здрава в не за болна жена). За съжаление в Европа 40 % от жените, категорично отказват да стават майки.
цитирай
18. rosidi - strianakiev
20.02.2009 22:31
всичко това е много вярно и е жестока истина, но...страшно ми харесва една част от поемата "Ралица" на Пенчо Славейков
-Сърцето силом се не зема.
Не е то пита, то се не ломи! —
като не можем да му заповядаме на това сърце, колкото и разум да има в думите- насила хубост не става.
цитирай
19. анонимен - За rosidi
21.02.2009 19:19
Не е вярно !
цитирай
20. rosidi - анонимен
21.02.2009 19:24
кое?
цитирай
21. анонимен - Сър Вайвър
17.03.2009 19:23
Много време е минало от този то постинг, ама аз сега попадам на него. Ще си позволя един отговор, пък дори и да не го забележиш. Или да го изтриеш - няма значение.

Та значи се дразниш, че смятат, че на приятелката ти й има нещо, щом не се е оженила на 37? Ама щом оня мъж бил още ерген на 40, значи 100% е мухльо, а? За него не може да се каже "има си достатъчно занимания с които си запълва цялото време"? Два аршина ли мяркам, или ми се струва?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosidi
Категория: Тя и той
Прочетен: 719855
Постинги: 264
Коментари: 2023
Гласове: 16779
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930