Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2009 14:14 - Капан за мъже - съвети за справяне
Автор: rosidi Категория: Тя и той   
Прочетен: 1558 Коментари: 13 Гласове:
8

Последна промяна: 04.08.2009 20:44


И ето няколко съвета за спрявянето с тези капани предложени от мъж. С благодарност към Сър Вайвър:

Хм, тези ситуации, в които жените говорят на венериански, а мъжете - на марсиански, са ежедневие. Има много изписано по темата. Аз обаче от известно време се замислям за следното:

Този тип поведение явно идва естествено у жените, понеже всички са такива* - т.е. или е заложено генетически или го придобиват неосъзнато от околната женска среда.

От друга страна, справянето с такива "капани" не е заложено генетически у мъжете, то и няма как. Не могат и да го придобият чрез осмоза, наблюдавайки такива ситуации, понеже няма как да видят логическите процеси** в мозъка на жената и 100000 операции в секунда в мозъка на един мъж, който МОЖЕ да се справи със ситуацията***.

Изводът (според мен): мъжете трябва да бъдат НАУЧЕНИ да разбират жените и да излизат успешно (и за двамата) от горната ситуация. Кой да ги научи? Бащата (другите мъже наоколо)? Тц, "щото и той познава жените не по-добре от 7 годишния си син. Остава майката (сестрата, братовчедката, много добра приятелка, добронамерено гадже и т.нат.). А сега си представете един такъв урок:

- Като излизаш с момиче, да си облечеш чисти риза и панталон. Зарежи тая тениска, макар да ти е любима - вече е размъкната.
- Да се срешеш **** и измиеш зъбите.
- Ако те попита "Как изглеждам?" ЗАДЪЛЖИТЕЛНО й кажи, че зашеметяваща и неустоима, без значение реалността. Опитвай се да не използваш всеки път едни и същи думи. Дори като почнеш да с уморяваш, първо поглеждай към нея, преди да кажеш колко е хубава.
- ДА НЕ СИ ПОСМЯЛ да й кажеш, че нещо не й отива, или че с тази пола е смешна или от този род. В такива ситуации или си мълчи или използвай цялата си налична находчивост, да я убедиш да облече друго, а ти жертвоготовно залей гадната дреха с нещо, дето не се пере, отнасяйки всички упреци и купувайки нещо ново в замяна - по възможност да й стои добре. При проблеми с прическата - подобна тактика, но по-внимателно със запалката.
- Ако те попита коя рокля й отива повече - (тук копираме смислените коментари от по-горе).
- Специален раздел: женски килограми - реалност и въображение *****. Специални инструкции за отговаряне на въпроса "Отслабнала ли съм?" - само за много напреднали.
- Спазвай стриктно горните (и още 10000) правила, ако не искаш да ти се вгорчи живота.
- И бягай да си пишеш домашните, че не знам как ще минеш в 7 клас.

Та замисляйки се над горното, нима още се учудвате колко малко мъже разбират жените и могат да се справят с тях. Просто дисциплината е слабо застъпена в учебния материал и е повече на самоподготовка.

Разсъждавам си просто де...

--------------------
* Сега ще скочат такива, дето не били съвсем същите - да бе, съгласен съм, ама признайте си, че сте отчайващо малцинство!
** ...или по скоро липсата на общоприетото за логика
*** ...и който има ОГРОМНА база данни, натрупана от грешки при общуването с противниковия пол.
**** При съвременната мода това май отпадна...
***** Внимание! При различните индивиди въображението работи посока "увеличаване" на реалността (анорексираща, мислеща се за хипопотам), но при други - в посока "намаляване" (свинче с капела и самочувствие на манекенка).



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malkiatprintz - Готин коментар :) Хехехе. . . . да си ...
04.08.2009 15:15
Готин коментар :) Хехехе.... да си облечеш чиста риза и да си измиеш зъбите... :):):):):) Лошото е, че майтап, майтап, обаче нерядко е наложително да се припомня на някои хора... А дисциплината няма как да се застъпи, човек сам развива усет, ако има желание.
цитирай
2. beckslover - :)))
04.08.2009 16:20
Хе, в лекцията ти на траперка, липсва мнението на Жертвата-трапер. Тя първо действа и тогава мисли с по-малко от 100000 операции в секунда. И трите операции в секунда на Ежко, са достатъчни да направи Лисиният капан................:P;):)
цитирай
3. анонимен - Трудно, трудноооооо... :-)
04.08.2009 17:46
\m/
//
цитирай
4. mikaela19 - Злика
04.08.2009 22:24
Да ти кажа на ушенце:)
тая снимка е голяма заблуда,ако знаеш каква е готина,ама сложила тази снимка да ни плаши,да изглежда недостъпна:)
цитирай
5. doriana - Мдам. . . Ама всъщност какво пък е ...
05.08.2009 09:13
Мдам...
Ама всъщност какво пък е важно да знаят жените за мъжете?
То не е ли обратно порпорционално всичко (почти)?
Кажи някое наблюдение и за силния-слаб пол, моля!
цитирай
6. rosidi - даа
05.08.2009 09:55
принце - това са съвети преминали изпитанието на времето:))
бекс - това беше мъжки коментар..:))
Злика - но не е невъзможно
Жане - моятат мисия е да плаша:))))
Дориана - има и такива, виж в предни постинги, но пък ще се радвам и на чуждо мнение:)))))
цитирай
7. анонимен - Сър Вайвър
05.08.2009 10:03
Я-а-а, каква готина темичка :-D
Може ли аз да отговоря на doriana?

За да разберат* жените, мъжете имат нужда от специално и сравнително дълго обучение от доброжелателна жена, понеже предметът е сложен и многообхватен. Трябва си и определена доза практически опит след това за отработване на работещите техники. Не, не критикувам жените - просто така стоят нещата. И усвояването на тези умения всъщност е от полза и за мъжете и за жените. **

От друга страна, за да разбират*** мъжете, на жените им трябва да знаят съвсем малко неща. Някой много умен ги е синтезирал в долния текст. Основният проблем се състои в това, жената да свикне да се противопоставя на естествените си склонности и да прилага тези правила БУКВАЛНО, БЕЗ ПРОМЕНИ И АБСОЛЮТНО ВИНАГИ.

1. Ако считате, че сте дебели, това най-вероятно е вярно. Не ни питайте постоянно, ние няма да ви дадем удовлетворителен отговор!
2. Ако искате нещо, то просто го кажете. Нека изясним-ние сме прости. Ние не разбираме деликатните, заобиколни въпроси. Намеците не работят при нас-също и очевидните такива! Просто кажете това, което искате!
3. Когато задавате въпрос, на който не очаквате отговор, не се учудвайте че получавате отговор, който не искате да чуете.
4. Ние сме прости. Когато ви молим да ни подадете филийка хляб, ние нямаме предвид нищо по-различно от това, което ви казваме. Това не е упрек, че хлябът не е на масата. Няма нито скрити тълкувания, нито обвинения! Ние наистина сме прости.
5. Ние сме прости.
Няма никакъв смисъл да ни питате за какво си мислим. В 96,5 процента от времето ние си мислим за секс. Не, ние не сме нерези, това просто ни харесва най-много!
6. Ние сме прости.
Понякога ние не мислим за вас. И в това няма нищо лошо. Молим да свикнете с тази мисъл. И да не ни питате за какво си мислим, освен ако не сте готови да водите разговор за политика, икономика, философия, поркане, цици, задници и/или коли.
7. Петък/Събота/Неделя=плюскане=приятели=футбол пред телевизора=бира=лоши маниери. То е като пълнолунието или приливите и отливите-неизбежно.
8. Пазаруването не ни доставя удоволствие. И никога, никога няма да ни достави удоволствие!
9. Когато излизаме някъде, трябва да знаете че каквито и парцали да сте сложили отгоре си, те ви стоят чудесно. Кълнем се!
10. Имате достатъчно дрехи и обувки. Сълзите са изнудване! Това, че ще се разорим, не може да бъде доказателство за нашата любов.
11. Повечето мъже имат по три чифта обувки. Повтаряме: ние сме прости. Как изобщо стe стигнали до идеята, че би могло да ни хрумне кои точно обувки измежду вашите 30 чифта ще ви стоят най-добре?
12. Простите отговори като “Да” или “Не” са напълно достатъчни, и то без значение какви са въпросите!
13. Ако имате проблем, ни помолете да ви помогнем да го разрешите. Не ни молете да ви съчувстваме, както правят това вашите приятелки.
14. Главоболие, което трае 8 седмици, не е никакво главоболие. Вървете на лекар!
15. Ако сме казали нещо, което може да бъде изтълкувано по два различни начина, единият от които ви обезпокоява или ви прави нещастни, ние сме имали предвид другото тълкувание!
16. ВСИЧКИ мъже виждат само в 16 цвята. Прасковата е плод, а не цвят!
17. А що за цвят е кайсията (каисиата?) и как, по дяволите, се пише тази дума?
18. Бирата ни харесва по същия начин, по който на вас ви харесват чантите. Вие не го разбирате. Ние също не го разбираме.
19. Когато ви питаме дали “има нещо” и вие ни отговаряте “не”, ние ви вярваме и се държим така, сякаш наистина няма нищо и всичко е в ред.
20. Не ни питайте дали ви харесваме. Бъдете сигурни, че не бихме стояли при вас, ако не ви харесвахме.
21. Основното правило, за каквото и да става дума и дори при сянка от съмнение, е: Не усложнявайте нещата! НИЕ НАИСТИНА СМЕ ПРОСТИ !

----
* ...ако изобщо е възможно...
** Ако има желаещи, мога да дам и моето скромно мнение защо някои мъже имат успех с жените, без да владеят гореспоменатите техники :-)
*** ...или поне за да живеят съвместно сравнително спокойно...
цитирай
8. анонимен - Да, не е невъзможно
05.08.2009 11:14
Все си мислех, че съществуват "железни" жени, които са далеч от "защо да е лесно като може да е трудно", но се убеждавам, че греша... :-)

Няма как: ще надничам тук и ще се уча... :-D

\m/
//
цитирай
9. rosidi - Сър Вайвър
05.08.2009 16:03
чак ми се ще пак да го пусна като постинг, съветите са чудесни:))))
цитирай
10. анонимен - Сър Вайвър
05.08.2009 16:18
Не питай мен - не е мое произведение, подвизава се свободно из нета.
цитирай
11. rosidi - сър вайвър
05.08.2009 17:19
знам, често ми го пращат като че ли аз не знам, че мъжете са прости:) това в кръга на шегата, но пък коментарите са чудесни :))
цитирай
12. romanov - Браво!
05.08.2009 18:58
:)
цитирай
13. malkiatprintz - Хехе. . . . това ми напомни за вица: ...
06.08.2009 01:12
Хехе.... това ми напомни за вица: "Първият път таковам за собствен кеф. После се обръщам по гръб и каквото си направи – за нея си е" :):):)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosidi
Категория: Тя и той
Прочетен: 720157
Постинги: 264
Коментари: 2023
Гласове: 16779
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930