Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2010 08:17 - Новите синдроми
Автор: rosidi Категория: Тя и той   
Прочетен: 3024 Коментари: 17 Гласове:
25

Последна промяна: 24.09.2010 08:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   Днес ще е една статия доста различна, но пък хубаво написана.
  Прочетох я неотдавна прикачена във Фейсбук от една колежка. Опрелено хубаво се замисля човек след прочита и. Питам се кой е верния ключ за справянето с този проблем...

Синдромът "малка тупалка"

Автор: Мария Господинова

Петък вечер е. Реших да скоча до морето да посъбера още малко тен преди август да е отлетял. С приятели акостирахме в една от двете най-вървежни поп фолк дискотеки в града.

Докато си пийвах кротко коктейлчета и флиртувах с поглед с мъжа на съседната маса, я забелязах - малката тупалка. Неизменна част от нощния живот на всяко населено място. Личеше си, че е фенка на Cosmopolitan, защото се мъчеше да спазва някои прости правила в стил "привлечи вниманието".

Правило номер едно

Класическа черна мини рокля, която повече показва, отколкото скрива. Малката тъмнокоса тупалка се беше спряла на ултракъсо парче плат, което отвеждаше погледа до загорелите й бедра с дължина ала Адриана Скленарикова.

Само че в Cosmo би трябвало да се упоменава, че аксесоарите и облеклото са в тонове, които си пасват. Сините обувки и кафявата чанта нещо не се връзваха, но нищо... мъжете ще гледат от глезена нагоре!

Правило номер две

Премятай сластно конската грива в едната и другата посока! Опит вляво, опит вдясно, усукване на кичурче с пръст, докато цупи страстно устнички... и не се получава.

Еееее, момиче как да се получи, като си вързала косата си на опашка, падаща през едното рамо?! В поп фолк клиповете има вентилатори и още много други екстри, за да се постигне ефекта WOW!

Правило номер три

На лов не се ходи сама, а задължително с 2-3 компаньонки! Малкото тупалче беше схванало грешно и това правило. Компания й правеше едно девойче, с което почти не си говореше и само от време на време избухваха в шумен кикот... смешна работа, по-скоро детска.

Ох, как ми се искаше да й кажа няколко неща, но си затраях. Огледах се набързо, за да предвидя коя би била потенциалната й цел. Беше пълно с градски бекове, чиито прилепнали потници подчертаваха по-голяма гръдна обиколка и от моята.

Ланците бяха сменени от кожени и дървени бижута, а всемогъщият мъжки чехъл - от джапанка. Да, точно така, гумена, плажна джапанка.

Определено фейсконтролът по морето липсва. Местните бабаити бяха навлекли анцузи ADIDAS и се носеха все едно са си купили ARMANI или VERSACE.

Окото ми хвана и групата на заможните чичковци - доста нелицеприятни, но за сметка на това хвърляха банкноти по барабанаджията (явно поради липсата на танцьорки). Голям избор, голямо нещо... добре че не бях тръгнала и аз на лов, че щях да се отчая сериозно.

Правило номер четири

Танцувай предизвикателно, като професионална стриптизьорка в стил Андреа и Николетка. Малката тупалка следваше неотменно този закон Божи, като цяла вечер наблегна на две движения.

Първото приличаше на напъд с чупка в кръста, сякаш има някакъв въображаем пилон, за който се държи. А второто - типичната каубойска стойка с врътка в таза вляво и вдясно.

Геят на нашата маса се впечатли от тоталния й асинхрон с ритъма и предложи през смях да й стане учител!

Невръстното тупалче се оглеждаше непрекъсното, но уви - шанс не й се отваряше.

Пиеше едно мартини цяла вечер (най-евтиният алкохол в заведението, по-евтин дори и от бирата. В Cosmo обаче не пише, че бирата е вървежна за девойки, така че моментално отпада като вариант).

Приближава един младеж в раирана риза. Вероятно неин набор, току-що навършил 18 години и заслужил мястото си сред нощния живот на града.

Да, тя беше малка. Дори под тоновете черен грим и пудра, грижливо нацапани, си личеше, че е още дете, което търси батко или татко! Така че младежът, престрашил се да я заговори, нямаше никакъв шанс. И ето, тя махна пренебрежително с ръка и направи кисела физиономия на приятелката си в знак на неодобрение.

Мина час, мина два, мартинито привършваше, ала не се появяваше никой, който да я почерпи. Да си беше взела поне една минерална вода и да олекне с още 2 лева!

Чехльовците просто не я отразяваха

Изведнъж приятелката й си взе чашата и тръгна към бара, кимайки й с глава да я последва. Почти се успокоих, че тупалчето си е намерило кавалер, но отново удариха на камък. Седнаха при едно момиче, придружено от мускулестото си гадже.

Ще вметна, че в поп фолк заведенията пиковият момент за слава на една дама е, когато дойде пичът с барабаните и затупка до нея.

И звездният миг настъпи. Тя се разчекна и започна да се кълчи на въображаемия си пилон, но без особен успех. Повдигна роклята си от едната страна... Боже, не знаех, че това нещо може има капацитет да се оголи и сантиметър нагоре без да лъснат инимните й части! Грешала съм!

Въпреки всички усилия, тя продължаваше да стои самотна с жален поглед.

Сърцето ми не издържа на тази гледка, а и поредният ми коктейл привършваше и затова реших да не се травмирам повече и да си тръгна.

Час по-късно седях в леглото и си мислех за нея... малката тупалка. Дали утре вечер щеше да я огрее? Едва ли! Поп фолкът, жълтата преса и тийн списанията съвсем объркаха мозъците на съвременните момиченца. Гледат и се дивят на своите каки Златки и Николети и ходят като клонинги по улиците.

Само че конкуренцията е безмилостно жестока, а пазарът за самци - силно ограничен. Все пак по официални данни съотношението мъже - жени в БГ е 1:3 . А и мъжете са едни мъже...

Момичета, я вземете завършете едно висше образование за уплътняване на времето, вместо да се борите с отраканите каки и кухите напомпани екземпляри.

Изживейте си годините, за всичко има време, а и студенството не е чак толкова трудно и безполезно, колкото си мислите!


Източник:
http:
//www.webcafe.bg/id_340231928_Sindromat_malka
_tupalka



Тагове:   новите,   синдроми,


Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bachym - :)
24.09.2010 08:52
http://www.youtube.com/watch?v=WpmILPAcRQo
цитирай
2. анонимен - След
24.09.2010 09:04
като ходиш по такива заведения, не ще да си кой знае колко по-умна от малката топалка.
цитирай
3. furiika - :))))))))
24.09.2010 09:26
анонимен написа:
като ходиш по такива заведения, не ще да си кой знае колко по-умна от малката топалка.


пише се с "у" - тУпалка. Като ще критикуваш, поне да е грамотно! Кой знае и ти к'ва тО(У)палка си!
:)))
Роси, сори за спама, приятелко, ама не можах да се въздържа.:))))
Поздравиии! :*
цитирай
4. анонимен - Тя е голямата тупалка,
24.09.2010 10:39
виж как цупи устни на снимката, а цвета на косата ще шашне и Cosmo :) Мъжете са точно отражение на жените, скоито са принудени да общуват: ни повече, ни по-малко....
цитирай
5. анонимен - Наистина
24.09.2010 11:47
съм сгрешил буквата, но работейки, говорейки по телефона и пишейки едновременно това не е изключено - още повече, че нямам време да погледна какво съм написал.
Изключвайки това, защо furiika не протестира против съдържанието на коментара ми?
Просто мисля,че е истина.
цитирай
6. furiika - Не само буквата е сгрешена!
24.09.2010 12:13
анонимен написа:
съм сгрешил буквата, но работейки, говорейки по телефона и пишейки едновременно това не е изключено - още повече, че нямам време да погледна какво съм написал.
Изключвайки това, защо furiika не протестира против съдържанието на коментара ми?
Просто мисля,че е истина.



Просто трябва да се чете и да се вниква в написаното! Коментара ти е насочен към Роси, смятайки я за автор на статията, а тя достатъчно ясно е написала кой е автора и от къде е взета съответната статия. :) Затова мисля, че извода който си направил не е точен, по-скоро е заяждане. И точно това заяждане ме подразни!
цитирай
7. анонимен - Естествено
24.09.2010 13:14
че съм разбрал, че друг е автора. Първият ми коментар бе по-скоро лека закачка, но след написаното от теб, бе напълно естествено да отговоря така.
Иначе сред повечето автори в блога аз за себе си включвам Роси по-скоро в по- добрата половина.
Общо взето това това ми е мнението и за теб с вицовете ти, но в някои случаи езикът ти е пиперлив и за мъж, камо ли за жена. Понякога това е в разрез с добрия тон, а ти като учителка не би трябвало да се отклоняваш от него в публичното пространство.
За съжаление напоследък обществото ни толерира цветист език и чалга ритми.
цитирай
8. mimayordanova - интересна статия.
24.09.2010 13:35
интересна статия.
цитирай
9. анонимен - Червена коса с проскубан вид, на...
24.09.2010 16:07
Червена коса с проскубан вид, нацупени устни в стил "гепиме", обеци халки. По-добре е първо да погледнеш с критично око себе си, защото определено ти липсва и излъчване и стил. Дали е малка тупалка или голяма тупалка съдбата е една и съща.
цитирай
10. bigbrother2 - Е ще я отупат няколко пъти, ако има в ...
24.09.2010 20:26
Е ще я отупат няколко пъти, ако има в главата ще разбере, ако не, да се оправя. Поздрави за позицията!
цитирай
11. анонимен - Порочна е, вярно! Направо си е мръсница.
24.09.2010 23:15
И за халките си прав. Бяха на мода през 80-те. И ризката е втора ръка...а блога си е тотално преписан, а не списван.
Е, на някой може и да им харесва...
цитирай
12. batstefan - съм сгрешил буквата, но работейки, ...
25.09.2010 08:34
анонимен написа:
съм сгрешил буквата, но работейки, говорейки по телефона и пишейки едновременно това не е изключено - още повече, че нямам време да погледна какво съм написал.

По същата причина би могъл да допуснеш грешка в работата си. И всичко това, защото работейки, говорейки по телефона, задалжително трябва и да се заяждаш в блог.бг
цитирай
13. nikita6864 - Като цяло статията не ми хареса. Пошла и лишена от смисъл да се чете от друг, освен от Мария Господинова (авторката на текста)
25.09.2010 13:25
Освен един-два извода до които е стигнала, (но, които масово се обсъждат, така че не е открила топлата вода) нищо друго градивно няма... Това разбира се е в реда на нещата, като се има предвид, че авторката е заета през цялото време да изтъква сама себе си. Общо взето, критикува за да покаже :"видите ли, аз не съм като нея, аз съм различна, аз пия коктейли, голяма жена съм, за пореден път съм на морето". Опитва да създаде впечатление, че е загрижена за младите (защото вече е голяма жена), но цялото й писание е едно чистосърдечно женско злобеене.

Мисля също, че авторката е попрекалила със "Секса и града", който пък е разновидност на чалгата, но за не чак толкова младите жени ...
... __________________________ ...

Роска, знаеш - нищо лично към теб! :)
За теб, една :* , че не съм те посещавала отдавна.
цитирай
14. rosidi - благодаря
25.09.2010 15:28
за коментарите и обсъждането на личността и най-вече външия ми вид, това беше една статия и то взета от нашето ежедневие, колкото и да ни харесва. Въпросите ми по-скоро бяха за това къде са родителите на тези деца, които ги има из дискотеките и т.н и дали са наясно къде и какво вършат децата им. Явно предпочитаме да анатемосаме вестоносеца отколкото да открием своите грешки като родители. Хубав ден на всички.:)
цитирай
15. nikita6864 - ааа, моя коментар не беше насочен към теб, Роси! :))
25.09.2010 15:45
аз ти разбрах идеята, но текста, който си дала като "пример", не кара да се замисля човек, къде са родителите на "малката тупалка", просто, защото и самата авторка на текста няма това като идея. :)
цитирай
16. razkazvachka - А, родителите са в съседния бар...
28.09.2010 10:37
Или - са скучни, щото цял ден се бъхтат да изтупат детето, да не страда, че нема...

Но пък - виж сега, как тебе те взеха за мацката от бара:))))
цитирай
17. rosidi - razkazvachka
28.09.2010 16:24
чак се зачудих дали са чели статията, но пък това такова поле за изява им даде...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosidi
Категория: Тя и той
Прочетен: 715331
Постинги: 264
Коментари: 2023
Гласове: 16778
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031