Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2021 15:29 - Душа
Автор: rosidi Категория: Тя и той   
Прочетен: 463 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 10.03.2021 15:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ,,Ако можех да ви дам само един съвет за бъдещето ви, то той би бил точно за слънцезащитните кремове. Ползата от тях бе доказана от учените, докато всички останали мои препоръки нямат друга надеждна основа, освен собствения ми объркан опит.
Ето кои са те:

Наслаждавайте се на силата и красотата на младостта си преди животът да престане да ви харесва, защото отминава. Повярвайте ми, след 20 години ще погледнете своите снимки от това време и ще си спомните за него с чувство, което сега не можете да разберете. Колко възможности сте имали пред себе си и колко приказно сте изглеждали! И не сте толкова дебели, колкото ви се струва.
Не се безпокойте за бъдещето. Или добре, безпокойте се, но знайте, че безпокойството ви е точно толкова ефективно, колкото опитът ви да решите алгебрично уравнение с помощта на дъвченето на дъвка. Истински неприятности в живота ви стават събития, които никога не са тревожили вашия неспокоен ум, такива, например, които ви сварват неподготвени в четири следобед, в някой обикновен вторник.
Всеки ден правете нещо от това, което ви плаши.
Пейте.
Отнасяйте се внимателно със сърцата на другите.
Не се примирявайте с тези, които са равнодушни към вашето сърце. Не забравяйте да миете зъбите си.
Не губете време за завист, веднъж сте по-напред, друг път сте по-назад, надбягването е продължително и, в крайна сметка, то е със самите вас.
Помнете комплиментите, които получавате, и забравяйте оскърбленията. Ако успеете в това, кажете ми как.
Пазете старите си любовни писма и изхвърляйте старите си банкови сметки. Периодично се набирайте на лост.
Не се чувствайте виновни, ако не знаете какво искате да правите с живота си. Най-интересните хора измежду моите познати, когато са били на 22, не са имали никаква представа как биха искали да изживеят живота си. Тези от познатите ми, които са на 40 и до днес не знаят това. Приемайте калций. Отнасяйте се грижливо с коленете си, защото ще ви липсват, когато излязат от строя.
Може би ще сключите брак, може би – не. Може би ще имате деца, може би – не. Може би ще се разведете, или може би ще танцувате на 75-ата годишнина от сватбата си танца на малките патета. Но каквото и да се случи, не хвалете себе си прекалено, нито пък се упреквайте твърде много. Вашият избор, както при всички, наполовина зависи от случайността.
Наслаждавайте се на своето тяло, използвайте го, както можете, и не се бойте от това, което другите мислят за вас. Тялото е най-прекрасният инструмент, който някога бихте могли да имате.
Танцувайте, дори ако нямате къде другаде да го правите освен в хола си. И моля ви, не четете списания за красив живот, те само ще ви карат да се чувствате отвратително. Бъдете добросърдечни с братята и сестрите си, те са най-добрата ви връзка с миналото и, по всяка вероятност, ще са до вас и в бъдещето. Разберете, че приятелите идват и си отиват, но за неколцина скъпоценни от тях е нужно да се държите здраво. Полагайте всички усилия да преодолявате разривите в географията и в живота, защото колкото повече остарявате, толкова по необходими ще ви стават хората, които сте познавали, когато сте били млади.
Поживейте малко в Москва, но си тръгнете оттам, преди да ви е направила прекалено твърди. Поживейте на остров Бали, но го напуснете, преди да ви е направил твърде меки. И изобщо – пътешествайте.
Приемете няколко неизбежни истини: цените ще се покачват, политиците ще изневеряват на жените си. Вие също ще остарявате и когато съвсем грохнете, ще си фантазирате, че когато сте били млади, цените са били разумни, политиците – благородни и децата са уважавали своите старци.
Не разчитайте, че някой ще ви обезпечава. Може би си имате инвестиционен фонд, може би си имате богат съпруг или съпруга, но никога не знаете кога всеки от тях може да ви напусне.
Не експериментирайте прекалено с косите си – иначе, когато станете на четиридесет, те ще изглеждат на осемдесет и пет.
Всички ние ще си отидем, но е важно да издържим до края, вярвайки в нещо. Това е най-трудното, защото ни се струва, че не съществува нито едно проклето нещо, в което да си заслужава да се вярва.
Та такива ми ти съвети, драги випускници! И все пак бъдете внимателни и търпеливи с тези, които ви ги дават – това е форма на носталгия, начин да се изтръгне миналото от боклука, да се разкрасят със свежи цветове нелицеприятните моменти и да се преработят в нещо по-ценно, отколкото са били.
Но че слънцезащитните кремове действително спасяват кожата ви от изгаряне, е доказано от учените, така че се мажете смело."
Кърт Вонегът
#Душа



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rosidi
Категория: Тя и той
Прочетен: 715642
Постинги: 264
Коментари: 2023
Гласове: 16778
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031