Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2022 08:13 - Обезщетения Господни
Автор: rosidi Категория: Тя и той   
Прочетен: 520 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.03.2022 08:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Обезщетения Господни
  – Стой! Ти не си смъртник! – изкомандва свети Петър и човекът срещу него замръзна смутено.
– Вярно е, никак не съм...
– Що дириш тогаз по тези Свети места? – строго попита Райският пазител и в думите му се усети един величав гняв, от който живият смъртен боязливо потрепери.
Но понеже си беше възглупавичък, а и се чувстваше уверен в мисията си, бързо се окопити и наперено каза: 
– Аз съм официален представител на Специалната международна комисия. Възложено ми е да ви предам едно писмо.
Свети Петър, който бе врял и кипял в човешките дяволии, изумено изгледа натрапника и поклати глава.
– Дай го тогава това писмо, като си бил пътя Догоре!
– Не може! – запъна се човекът. – Политиката на фирмата не позволява. Адресирано е лично до Господ и аз без подпис не мога да го чекирам. Свети Петър си помисли, щото на човеците скоро трябва да им се покаже, че пак са я подкарали през просото, но гласно изрече тежко:
– Което си е за Господа, то си е за Господа!  После тръсна тежко ключовете като предупреждение и бавно се отправи към Божиите чертози.
  Човекът отвън остана да чака, стиснал в ръка драгоценната пратка. Беше доста зачервен и изпотен от притеснение, но дали от предстоящата среща с Бог, в когото много-много не вярваше и чийто гняв му се струваше преувеличен и поизмислен, или от политиката на фирмата, която беше съвсем реална и да си признаем, доста по-страховита от Божията погибел, в историята на това извънредно посещение не е отбелязано.
След малко тежката порта на Небесната обител се отвори и на прага застана висок и достолепен сам Господ Бог. Протегна ръка, направи кръстен знак и като видя, че няма в това послание зла прокоба, пое плика от разтреперания куриер, скъса го и зачете бавно: „Уважаеми г-н Господи,  Позволяваме си да се обърнем към Вас като най-горна инстанция и отговорна служба за всички природни бедствия. Вашата Светла особа вероятно е наясно с катаклизмите, които се случват в последните две хилядолетия в поверените Ви земни територии. Затова ние, Комисия от световнопризнати експерти по природонаучни, юридически, политически и психологически дела, след като събрахме и отчетохме всички данни, получихме следните статистически резултати, които учтиво предоставяме на Височайшото Ви внимание:
1.Земетресения с магнитут над 9-а степен по скалата на Медведев-Шпонхойер-Карник – средно по 25 на година за последните 100 календарни години.
2. Наводнения от Първа, Втора и Трета група – средно по 175 на година за последните 100 календарни години.
3. Пожари, предизвикани от силно засушаване, придружено от сухи гръмотевични бури – средно по 85 на година за последните 100 календарни години.
4. Инфекциозни заболявания от епидемичен характер – средно по 2 огнища на всяка календарна година. 
В статистиката не влизат епизодични явления като торнадо, градушки, ураганни ветрове и други явления, което не означава, че те не оказват трайни негативни последствия върху поразените територии.
В следствие на това, ние потърсихме отговорност от всички възможни институции, но всяка една от тях отхвърли отговорността за природните бедствия категорично и аргументирано.
Затова нашата Комисия след дълги дебати реши следното:
1.За причинени имуществени вреди и човешки жертви от точка 1, 2 и 3 дължите сума, възлизаща на 925 000 000 000, платима в конвертируема валута или ценни метали.
2. За натрупани лихви през периода за последните 2000 години дължите сума, възлизаща на 745 000 000 000, платима в конвертируема валута или ценни метали.
Забележка: по точка 4 не дължите нищо, тъй като щетите от епидемиите никога досега не са стигали прогнозните стойности. Разбира се, ние също поемаме част от разходите под форма на квоти за вредни емисии, продаваеми по курс на конвертируеми валути или ценни метали. Надяваме се, че сумите ще бъдат изплатени по сметка точно и в срок.
Комисия в състав: председател – проф. Ж. К. членове: Л. М.; Б. Т.; С. К.; Р. У. и т.н.” 
След като прочете внимателно писмото, Господ се замисли. После взе един пергамент и написа следния отговор:
„Мили мои чеда,  Запознах се внимателно с Вашите претенции и смятам да ги удовлетворя всичките. Даже и за тези, които ще да ви застигнат пагубно и тежко, но за тях още и не знаете. Но пък знайте вие, че както кесаревото кесарю, така и Божието Богу. Затова ще трябва да се явите пред мен лично и задължително post mortem, а аз ще имам грижата да Ви приема както следва: проф. Ж.К. – още утре, малко преди залез слънце; Л. М. – след 2 дена и 1 нощ; Б. Т. – след 5 дена и 6 нощи; С. К и Р. У. – след 68 дена и още толкова нощи. И тъй ще идвате по реда си до изчерпване на цялата комисия.
Очаквам Ви с нетърпение, чеда мои!
Ваш: Господ Бог и Отец Единствен, Амин!”   
Ники Комедвенска



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rosidi
Категория: Тя и той
Прочетен: 719900
Постинги: 264
Коментари: 2023
Гласове: 16779
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930